Varukorg

×

LED Spotlights

LED Spotlights

Välj produkttyp

Fördelarna med LED lampor:

Livslängden på LED lampor är i nuläget ca 100.000 timmar. Det är 11 års kontinuerlig drift, eller 22 år på 50% drift. Den långa livslängden för en LED-lampa är en skarp kontrast till den genomsnittliga livslängden för en vanlig glödlampa, vilket är cirka 5000 timmar.

LED-belysningens största fördel är minskad energiförbrukning.

LED-lampor har 80% verkningsgrad, vilket betyder att ca 80% av den elektriska energin omvandlas till ljusenergi. Resterande 20% försvinner som värme.

Vanliga glödlampor verkar på ca 20% verkningsgrad och otroliga 80% av den elektriska energi går förlorad som värme.

Slitstarka - eftersom lamporna inte har en glödtråd, skadas de inte under omständigheter när en vanlig glödlampa skulle gå sönder. Eftersom de är solida håller LED-lamporna mycket bra.

Kalla - LED lampor producerar knappt någon värme. Lysdioder producerar 3,4 BTU / timme, jämfört med 85 för glödlampor. Detta skär också ner på kostnader för luftkonditionering i hemmet.

Kvicksilverfria - inget kvicksilver används vid tillverkning av lysdioder.

Effektivare - LED lampor använder endast 1-10 watt (1/3 till 1/30 av glödlampor eller CFL). Eftersom dessa lampor håller i åratal minskar kostnaderna för underhåll och utbyte. T.ex. så ersätter många städer i USA sina glödlampor i trafikljus med LED-matriser eftersom elkostnaderna kan minskas med 80% eller mer.

Kostnadseffektiv - Även om lysdioderna relativt är dyrare än vanliga glödlampor, så tjänas kostnaden in över tid. Vid kommersiell användning, där kostnaderna för underhåll och utbyte är dyra kommer LED lampor till sin rätta plats.

Ljus för avlägsna områden - På grund av det låga effektbehovet för lysdioder, blir användandet av solpaneler och vindkraft mer praktiskt och billigare än att använda en generator för belysning. LED lampor blir speciellt effektiva där energi är begränsad, t.ex. där endast batterier används som strömkälla då de kan lysa upp till 5ggr så länge än vanliga glödlampor.

Här är en tabell som visar hur stark (lummen) LED-lampa du behöver för att ersätta vanliga glöd- och halogenlampor. T.ex. en LED lampa med 250 LM ersätter en vanlig glödlampa på 25W.

LED lampa (lm)
Glödlampa (W)
136
15
249
25
470
40
806
60
1055
75
1521
100