PC Modding / Datormoddning

PC Modding / Dator moddning

Pc modding också kallat datormoddning omfattar allt som ändrar visuellt hårdvaran / de fysiska delarna i en dator. Det kan vara så litet som att lägga till en extra fläkt till att bygga om hela datorlådan till något helt annat som t.ex ett motorblock.

De vanligaste sakerna bland PC modding som förekommer är dock relativt små men effektfulla så som belysning i form av LED fläktar eller LED slingor.

Något som verkligen har tagit fart på senaste tiden inom datormoddning är kabel sleeving, de vill säga att man klär kablar i små flexibla nät-rör i olika färger, så kallat kabelstrumpor eller sleeves. Face it, de vanliga standardkablarna i svart röd och gul med konstig text på är knappast vackra. Klär man dem istället i sin favoritfärg eller en färg för att enkelt matcha resten av datorn känns allt så mycket mer professionellt! Kabel sleeving används inte bara för att det ska se snyggt ut det används även för att samla ihop sladdar för att spara plats och att öka luftflödet.

Låt oss dock inte glömma ändarna på kablarna, där vanliga plastkontakter sitter monterade, även dessa går att byta ut till en snygg färg som matchar övriga systemet. Det är ofta man t.ex. köper en extra fläkt som har en fläktkontakt som har en färg som inte alls passar med resten med datorn, då kan man enkelt byta ut den för att få en enhetlig färg.

PC modding omfattar även all typ av kylning så som luft och vattenkylning. Vattenkylning är betydligt mer effektivt och tystare än traditionell luftkylning och utöver de bra egenskaperna ger det ett väldigt effektfullt intryck av datorns insida. Med rätt färgkombinationer av sleeves, komponenter, vattenkylning, kontakter m.m. så kommer du väldigt långt.