Öppet köp & Ångerrätt

Köp över internet

Som konsument (privatperson) har du 14 dagars ångerrätt från dess att du mottagit din beställning på köp gjorda via distans. Ångerrätten regleras i Distans- och hemförsäljningslagen (2005:59). Det finns undantag där ångerrätten inte gäller (Kap 2, 11 §) och detta innefattar bland annat:

  • En vara som på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas eller som snabbt kan försämras eller bli för gammal (t.ex. förbrukningsprodukter).
  • En vara som tillverkats efter kundens anvisningar eller som har en tydlig personlig prägel (t.ex. kabelstrumpor, strålkastarskydd och vinyler).

För att nyttja din ångerrätt behöver du ångra dig muntligen eller skriftligt inom 14 dagar från att du mottagit din beställning. Detta skall göras till vår kundtjänst på telefonnummer +46 (0)72 2447060, eller via e-post till support@stylingwebben.se. Du står själv för returfrakten och ansvarar för att produkten är väl paketerad och når Stylingwebben oskadad.

Adress för returer:

83 Stylingwebben
Mimosavägen 14
89151 ÖRNSKÖLDSVIK
SWEDEN

I returen ska även information följa med vad anledning av returen är samt vem den är ifrån (t.ex. kvittot).

Stylingwebben återbetalar ångrade köp så snart som möjligt efter mottagen retur. Som regel återbetalas köpeskillingen tillbaka via det betalsätt som användes vid köpet, i annat fall kontaktar Stylingwebben kunden för en alternativ lösning.

Om produkten hanterats i större utsträckning än vad som varit nödvändigt för att fastställa dess egenskaper och funktion förbehåller sig Stylingwebben rätten att göra ett ekonomiskt avdrag motsvarande produktens beskaffenhet och värdeminskning. Vi rekommenderar därför att alltid returnera produkter kompletta i kartong, rena i nyskick.

Ångerrätten gäller inte för företag.